O čem dnes přemýšlím: 14.5.1316…..a 14.5. 2016….trošku podobná data… numerologicky

V den, kdy se psalo datum 14.5. 1316 se narodilo dítě, které v dospělosti velice ovlivnilo dějiny nejen českého státu… Karel IV…. již z data jeho narození lze vnímat jak silný osud tohoto člověka čekal….

Numerologicky jeho narození lze popsat takto: Já teď a tady jsem nositelem Řádu – opaku chaosu, jsme vizionář, se schopností směřovat druhé, ovlivňovat jejich životy….k tomu mám Dar tvořivosti a je to moje „karma“, můj Osud…

Karel tedy neměl šanci nebýt významným panovníkem neměl šanci neovlivnit dějiny českého státu… to byl jeho Osud….. a to, že byl opravdu obdařen významnými schopnosti, k tomu prostě tak nějak náleželo…. možná nebyl až tak dobrým manželem a otcem, jeho osobní život nebyl zrovna úspěšný…., ale nedivme se, když měl tak významný úkol jako panovník… a toho se jistě zhostil zcela výjimečně dobře… jeho „vize českého státu byla konstruktivní a uměl ji dobře realizovat, uměl se obklopit lidmi, kteří jeho záměry pomáhali uvádět ve skutečnost.

V době Karla IV. český stát šel k vrcholu, alespoň co se týče výstavby významných staveb, umění a vzdělanosti… to Karel ovlivnil velice dobře… na druhé straně katolická církev již nabírala  tendenci k rozkladu co se týče odklonu od prostoty a upřímnosti služby kněží, především vysokých hodnostářů, lidem… „kázala vodu a sama pila víno.“…. vrcholil obchod s odpustky a marnivost hodnostářů neznala míry… podhoubí pro reformaci, v Čechách  – pro husitské války rašilo a po smrti Karla vše propuklo… z výšin rozkvětu přišel pád do destrukce…. tak to  v dějinách bývá…

Letos slavíme 700 let od narození tohoto významného člověka…. jaký asi bude den s datem 14.5. 2016?… můžeme si to trošku nastínit:

Tento den nám přinese možnost vnést do záležitostí vlastního života trochu Řádu, začít odstraňovat chaos, a to nejen ten zjevný, ale především chaos uvnitř nás…prostě můžeme začít „čistit a rovnat své myšlenky, pocity, přístup k vlastnímu zdraví, čistit vztahy… a to jak to budeme dělat, jak k tomu budeme přistupovat, to potom ovlivní náš život nejen na dalších pár dní… je to takový vír energie urovnávání a čištění, který zde prostě je a pokud se tomu budeme bránit, tak nás asi trochu semele….

Energie tohoto dne a této doby je tak silná, že vymlouvání se za to,že náš život není takový, jaký bychom si představovali, může někdo jiný nám prostě nebude procházet… a to je energie, kterou nám jako dárek – to cítím  – posílá král Karel IV….

IMG_0849