Chrám v Panenském Týnci a jeho energie

Chrám v Panenském Týnci je gotická  nedostavěná stavba….

podivuhodně se tyčí  k nebi v Panenském Týnci, na hranici středních a severních Čech

Tento nedostavěný chrám pravděpodobně ze 14. století se přičítá pánům ze Žerotína. Za stavitele je označován Jaroslav Plichta. Většinu  návštevníků upoutá především jeho magický vzhled.

Když se postavíte, zakloníte hlavu   a oči obrátíte k nebi, zatají se vám dech. Tím spíš, když si uvědomíte, jakých rozměrů měla stavba dosahovat. Vše nasvědčuje tomu, že mělo jít o monumentální trojlodní chrám s půdorysem kříže.

Právě chrám je součástí většího komplexu – ženského kláštera. Šlo o klášter klarisek a jednalo se tehdy o teprve třetí klášter této řehole v Čechách. Činnost kláštera byla zrušena roku 1782, od té doby se používá k světským účelům.

Pohyt v prostorách nedostavěného chrámu člověka povzbuzuje, dodává mu životní energii, pomáhá udržovat se svěží, cítit se dobře, mít jasnou mysl a udržovat si naději, důvěru v život.

Já navíc v těchto místech cítím jakousi laskavou energii, jako by mě objímala, jakoby čechrala mojí auru, jako bych zároveň stála na zemi a současně se vznášela prostorem… cítím zde silné šustění křídel bytostí, kterým my lidé říkáme třeba andělé…

Něco mi říká, že lidé chtěli na tomto místě postavit církevní stavbu a nebylo dovoleno, aby byla dostavena, protože tím by se toto kouzelné, energeticky velice silné a příznivé místo jakoby omezilo, uzavřelo, někdo by si ho mohl přivlastnit a jeho energii sobecky využívat pro sebe, pro blaho všech…..

Návštěva tohoto místa, meditace v tomto místě dodává člověku opravdu nádhernou energii…