Zázvorový kuskus s pečenou hokaido

Potřebujeme:

kukus, hokaido, cibuli, olej, sůl, zázvor čerstvý, zázvor mletý, voda, slunečnice a dýně semínka

 

Postup:

Hokaido omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vydlabeme lžicí jadérka, potom nakrájíme na plátky asi 1,5cm silné, poklademe na plech pomazaný olejem, osolíme, ochutíme meltým zázvorem, dáme péci do vyhřáté trouby na 180st asi na 10 minut.

 

Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky a orestujeme na oleji s čerstvým zázvorem oloupaným a nastrouhaným nahrubo, podle chuti osolíme.

 

Kuskus spaříme horkou vodou, osolíme a dobře promícháme, počkáme, až se voda vstřebá tak, aby kuskus byl pěkně měkký.

 

Podáváme kuskus, na který dáme orestovanou cibuli a kolem poklademe upečenou hokaido, posypeme semínky.