Tento salát připravovaly hlavně ženy řeckých zemědělců, dnes ho nabízejí i top restaurace….je jednoduchý a výborný
Potřebujeme:
rajčata pěkně vyzrálá, cibuli nejlépe šalotku nebo modrou, olivový olej, balzamico ocet, sůl, oregano čerstvé nebo sušené, kus staršího chleba, hlavně aby měl dost kůrky…
Postup:
chleba den předem nakrájíme na silnější plátky potom ještě na nudličky…a necháme pěkně zaschnout…
Rajčata nakrájíme na větší kousky, cibuli na kolečka, do mísy pro každého strávníka zvlášť…dáme na dno nudličky chleba, poklademe rajčaty a cibulí, pokapeme olejem a octem, osolíme a okořeníme oreganem…pak již servírujeme… chleba krásně nasákne šťávu z rajčat, olej a ocet a dá salátu zvláštní chuť a konzistenci…