Zimní Slunovrat 21.12.2014

 21.12.2014  po osmnácté  hodině dojde ke kosmickému přepólování, k zadržení dechu mezi výdechem a nadechnutím.

V tom okamžiku na chvíli je možné vstoupit do  rytmů Země i vnímat její tep.. Slunce vstupuje do znamení Kozoroha, opouští  část zodiaku zaměřenou na společnost a službu a vstupuje symbolicky  do sféry rozvoje jedince.

 Nastupujre období přijímání nejprve  nových myšlenek, poté skutků i věcí hmotných. Oplodňování, omlazování, obnovování. A ta obnova má počátek zde, v nejhlubší noci a nejtemnějších chvílích zimního slunovratu.

Slunovrat je obdobím obnovy, znovuzrození Světla, života…..nabízí nám šanci nechat odejít to, co už nemá v našem životě být a uvolnit tak místo pro nové ….měli bychom to udělat na úrovni hmotné – přebrat věci, uklidit domov, prostor, kde pracujeme…..také na úrovni myšlenek, k tomu nám pomůže zklidnění se vedení vnitřního dialogu, vyčistit prostor pocitů, emocí, dovolit si projevit si emoce nepříjemné, pochopit, že je nemusíme prožívat a nahradit je emocemi prospěšnými… Slunovrat nám k tomuto všemu dává sílu, tak ji využijme!

Celkovou obrodu nám pomůže znásobit také slunovratová koupel v jezeře či řece. Slunce v Kozorohu je odvážné a otužilé, tak směle do toho….