Typy pro zahřátí a dodání energie

Zima se blíží, ať se nám to líbí či ne.

Protože letošní podzim byl dosti teplý, může být pro nás nástup chladného počasí poněkud zatěžující. Pokud se budeme pravidelně otužovat, nejlépe hned ráno začít dechovým cvičením u otevřeného okna a potom pěkně studenou sprchu, pořádně se osušit osuškou a připravit si nápoj pro povzbuzení a zahřátí:

Káva s máslem:

Připravíme si klasickou kávu, nejlépe zcezenou, bez logru, nebo z kávovaru, přidáme do ní pláteček kvalitního másla a lžičku medu

 

Voňavá káva s kardamonem:

Do klasické kávy přidáme špetku mletého kardamonu, můžeme i trošku smetany a osladit třtinovým cukrem, nebo medem.

 

Tibetský slaný čaj:

Připravíme si zelený čaj, nebo černý čaj, trošku ho osolíme, nejlépe himálajskou solí a přidáme pláteček másla. V Tibetu používají jačí, ale v našich podmínkách použijeme běžné kravské máslo…..

 

Lamův čaj s kořením:

Do černého čaje přidáme koření: mletý zázvor, skořice, kardamon, badyán, můžeme i osladit a zjemnit smetanou.