Tento recept je mojí variací na klasický recept:
Potřebujeme na korpus:
200g mouka hladká
200g cukr krupice
vanilka nebo vanilk extrakt
vejce 5ks
5 lžic teplé vody
1 lžička peč prášku
Postup:
bílky a půl cukru ušlehat do sněhu, žloutky a půl cukru ušlehat do pěny, přidat vodu a postupně vmíchat mouku a peč. prášek pak vmíchat jemně sníh
Péci 10 minut na 180st a pak 30min na 150
Náplň:
mascarpone, tvaroh, šlehačkaušlehaná tuhá, mleté ořechy, moučkový cukr
udělat krém a dát do chladu
Poleva ganache:
20ml šlehačky přivést k varu a pak do ní nalámat celou čokoládu na vaření, dokonale promíchat
Sirup:
1dcl vody, 0,5dcl rumu nebo koňaku, asi 3 lžíce třtinového cukru svařit na hustý sirup
Korpus vychladlý proříznout a obě poloviny pokapat sirupem, aby se nacucaly
na spodní část pomazat kréme z mascarpone a poklást tenkými plátky broskví, přiklopit druhým korpuse.
Povrch dortu potřítjahodovou marmeládou, poklást plátky broskví, na to ještě krém a nakonec dětské piškoty. Opatrně polévat polevou. Hotový dort nechat hodinu v lednici aby vše pěkně ztuhlo.