Březnový předvelikonoční úplněk 27.3.2013

Letos nastane březnový a zároveň předvelikonoční úplněk ve středu 27.3.2013 v 10,27.

Tento úplněk bude Luna ve Vahách, Slunce v Beranu. Zajímavé spojení – Slunce v Beranu přináší nadšení, sílu prosadit se, vizi, trochu i drzost…. Luna ve Vahách přináší touhu po harmonii, schopnost domluvit se, najít kompromis….

Tato postavení Slunce a Luny proto přinese poněkud rozporuplnost: na jedné straně Slunce v bojovném Marzu a na straně druhé Luna ve vahách hledajících kompromis….tyto energie na nás mohou působit tak, že v některých situscích nebudeme vědět, jak reagovat…. může docházet až k reakcím typu „ode zdi ke zdi“

Navíc je to úplněk před Velikonoci. A ty přinášejí energii očištění, odpuštění, smíření. Dávají nám šanci přijmout, že to ,co je normální pro nás, nemusí být normální pro někoho jiného, že to, co je pro nás jednoduché, pro druhého může být nesnadné, že čemu rozumíme my, nemusí rozumět někdo jiný… a přesto nemusíme spolu bojovat, hádat se, být v nepřátelství….. třeba si jen máme vzájemně dát svobodu ……učit se vzájemně respektovat, tolerovat.

Proto je dobré si tyto tendence uvědomovat, abychom zbytečně nepřicházeli o energii. Celkově nám ke stabilizaci může pomoci praktikování dechových, relaxačních a meditačních technik, odlehčení stravy, vyhnutí se alkoholu a pokud to půjde, prostě v tomto týdnu toho moc neřešit, nechat to na období po Velikonocích.

A můžeme se také učit přijímat, že když nás Život něčeho  nebo někoho zbaví, je to asi pro nás to nejlepší. Byť nám to zpočátku tak nepřipadá, trápíme se, zlobíme, ztrácíme víru….

 

Krásné a inspirativní prožití velikonočního období!!! Aloha!!!