Solná lampička-příjemný pomocníček

Solná lampička je moc pěkný a účinný pomocníček pro nás lidské bytosti malé i velké, žijící v civilizovaném světě plném technických, elektronických, chemických a dalších vymožeností, které nám na jedné straně život ulehčují, ale na straně druhé zase ochuzují a ztěžují. Čím nám ho ulehčují? Třeba tím, že trávíme díky dopravním prostředkům méně času při přesunech z místa na místo, nemusíme vynakládat tolik fyzického úsilí při získávání potravy a dalších životních potřeb…. Ale také nám život ztěžují třeba emisemi do vzduchu, vyzařováním různých paprsků, které nám ubírají životní energii, ochuzujeme se spíše my sami tím, že jsme velmi pasivní,v náplňování volného času, většinou zábavu spotřebováváme, místo abychom se aktivně bavili sami. Pořád se za něčím honíme, za výsledky, uznáním, majetkem,…… a naše tělo i duše tím vším strádá. Dost dlouho toto strádání ani nevnímáme, většinou ho zaregistrujeme až tehdy, když se u nás projeví nějaké tělesné nebo psychické potíže. My je však začneme potlačovat, místo toho, abychom hledali jejich příčiny a ty potom odstraňovali…..

Asi nejde nějak rychle a radikálně změnit obecný životní způsob a rytmus v našich zeměpisných, ekonomických a politických podmínkách. Ale co měnit můžeme, to jsou zdánlivé drobnosti v našem každodenním životě. A pomocí těchto drobných a postupných změn, se začíná měnit náš život. Začíná se zlepšovat naše fyzické zdraví, naše nálady, celkově se cítímě lépe, radostněji a bezpečněji….

A taková solná lampička je jednou věcí, která nám může pomoci…. Tak zaprvé je z velice starého kusu solného kamene, který miliony let krystalizoval v hlubinách země, otiskoval do sebe nejen minerály a různé prvky, které prospívají našemu zdraví. Obsahuje v sobě totiž dokonalost bytí a vývoje, nejen ve fyzické formě, ale ve formách energetických. Jeho nádherná růžová barva, která se ještě zvýrazní když jej prosvítíme svíčkou či žárovičkou, nám přináší jemnost, kterou tolik potřebujeme. Pomáhá ionizovat prostředí, ve kterém se vyskytujeme, zmírňuje negativní účinky elektrosmogu. Navíc má velikou magickou moc. Je to kámen skřítků, elfů, víl. Oni si v hlubinách země se solnými kameny hrají: stavějí z nich své příbytky, zdobí se jimi, hrají s nimi různé zábavné hry. Malé děti mají velmi rády solné kamínky a lampičky. Ony ještě zcela nezapoměly, že víly, skřítkové a elfové jsou rovnocennými obyvateli našeho světa! Pokud Vaše dítě začne olizovat solný kámen, nebo lampičku, nelekejte se, nechte ho, to se jen projevuje jeho intutice a lízáním solného kamene si doplňuje přirozenou cestou něco co mu chybí, zároveň se tím přibližuje matce Zemi, v jejíchž hlubinách sůl vykrystalizovala…..A pokládáním solných krystalů v našich obydlích  na různá místa lákáme k sobě právě ty hodné, veselé a laskavé bytosti jimiž jsou třeba skřítkové…..

V noci rozvícená solná lampička zklidňuje spánek, odhání noční můry a přivádí k nám hezké příjemné sny.