Začít nový rok přijetím všeho z roku uplynulého je prospěšnější než dávat si předsevzetí…

Za pár dní začneme psát do kalendáře rok 2024….

Je už takovou tradicí dělat si předsevzetí pro rok nový.

Mám zkušenosti, že prospěšnější je pokusit se vše, co jsme prožili v roce uplynulém, přijmout, ukončit , než si dávat předsevzetí pro rok další. 

Když si dáme nějaká předsevetí, že něco nebudeme dělat a něco jiného zase dělat budeme, je velká pravděpodobnost, že mnoho z toho prostě nedodržíme.

Ve Vesmírné kronice bude toto zapsáno a zároveň se zde zapisuje i to, co jsme skutečně udělali nebo neudělali, pomysleli, nepomysleli, pocítili, nepocítili….. a tak si pěkně vytvoříme energii chaosu v životě….. 

Chaos nám ubírá energii nejen na fyzické, ale i na ostatních úrovních – mentální i emocionální… to nás oslabuje.

Proč bychom se tedy oslabovali?

Prospěšnější je si koncem roku, nebo na samém začátku roku nového sednout někde v ůstraní, v klidu , třeba pohledem na zapálenou svíčkum nebo vodní hladinu se zklidnit, prodýchat, zkusit si uvědomovat jak dech vytváří pravidlený rytmus v našem těle, jak je příjemné pozorovat vlastní dech a potom po vydatném  výdechu v mysli nebo nahlast pronést mantru:

Přijímám vše, co jsem v roce končícím nebo uplynulém zažil na fyzické úrovni, co jsem pomyslel, co jsem pocítil, ať už to bylo jakékoliv, přijímám to bez hodnocení.  Ukončuji tento rok. Jsme připraven prožít rok nový se vším, co mi přinese, jsem připraven aktivně ovlivňovat to, co mi přinese tento rok,jako tvůrce svého života. Jsem v Jednotě sám se sebou, se Vším, se Všemi. Amen.

Rok 2024 nám přinese energie vytváření Řádu/ opaku chaosu/ ve vztazích k sobě, k ostatním, k Přírodě, všemu živému i neživému.

Pokud budeme alespoň trochu toto žít, bude náš život příjemný, bez zbytečným zvratů.

Přeji Vám ať je rok 2024 příjemný po všem stránkách! Aloha!