Jarní únava a jak jí předejít

Tak zvaná jarní únava je vlastně reakce našeho organizmu na konec zimy a začátek jara. Velice se v tomto období mění energie a po zimě, kdy bylo málo světla, tepla, když bylo vše v přírodě v útlumu, začíná se vše probouzet, energie sílí a když my se na to připravíme, naladíme se včas na tyto jarní energie, můžeme jarní únavě předejít.

Člověk ovšem není jen fyzické tělo, měli bychom tedy obsáhnout celého člověk…tělo posílíme očištěním- půstem – stačí od začátku března jeden den v týdnu zařadit půst, nejlépe o víkendu… jen pít vodu a bylinkové čaje, nebo si dát púst rýžový: uvařit si kvalitná rýži, ani ji nesolit a jíst jen tuto rýži ve čtyřech dávkách za jeden den.

Popdořit očistu těla můžeme i očistou střev a zažívacícho traktu: umeleme třeba na kavomlýnku 100g lněného semínka a 10g hřebíčku, směs užíváme ráno zalitou vlažnou vodou vždy 3dny, potom 3 dny vynechat a opět 3 dny, než tuto dávku spotřebujeme.

Odkyselení organizmu můžeme udělat užíváním solanky z himálajské soli: jednou denně sklenici vody se 2 čajovými lžičkami solanky po dobu nejlépe 21dí.

Nezapomeneme na vitamíny: kysané zelí, jablka, červená řepa, čerstvé klíčky si sami jednoduše připravíme doma, při procházce přírodou si můžeme natrhat snítky rašící kopřivy, pampelišky, sedmikrásky…..

Potřebujeme i vyrovnat mysl a emoce, třeba prostřednictvím meditace. Zklidnění mysli a emocí má veliký vliv na náš fyzický stav.

Zařadit několika minutovou meditaci na každý den. Stačí sednout na klidném místě, rozostřit na plamen svíčky, sledovat jen vlastní dech a tím se zklidnit, uvolnit. Můžeme využít i energii kamínků: například lapis lazuli, křišťál, ametyst nám pomůže se zklidnt a cítit se dobře.

Celkovou svěžest podpoříme také masáží pupečního centra: ruce si tření m o sebe zjemníme a zahřejeme, potom jednou rukou krouživě hladíme oblast pupku, celkem 21x, vydechneme a pokračujeme druhou rukou 21x. Ukončíme výdechem.

I vědomé pociťování vděčnosti za každodenní maličkosti nám posílí toky energií i odolnost psychickou a emocionální.

Přeji Vám příjemný nástup jara! Aloha!