Eukalyptová koupel

Je období zimy, objevují se kolem nás chřipky, nachlazení…. můžeme sami zvýšit vlastní obranyschopnost například příjemnou  eukalyptovou koupelí .  

Eukalyptus, česky blahovičník  dokáže uvolňováním vonných silic  pročistit vzduch a ničí škodlivé bakterie. Má blahodárné účinky i na psychiku, odstraňuje psychické napětí,  stres a deprese…..

Bylinný přípravek z eukalyptu tak pomáhá při  astmatu, zánětech průdušek, bolesti v krku,při  kašli, nachlazení nebo zánětech vedlejších nosních dutin. Silice působí i proti některým virům, jako jsou spalničky, spála či herpes, a také proti křečím. Eukalyptus má i antiseptický účinek, používá se proto na rány.  Snižuje horečku a dokáže pomoci při bolestech hlavy i migrénách. Ve formě mastí ulevuje od revmatických bolestí.

Do vany do teplé vody nakapeme několik kapek éterického eukalyptového oleje, já používám Hadka…. a do vody se ponoříme, řádně vdechujeme eukalyptus, můžeme přitom i masírovat oblast pupku dlaní… jednou rukou a potom i druhou… cca vždy 21x jemnými krouživými pohyby.