Připravuji nový seminář…….jak šťastně stárnout…

Inspirací pro přípravu tohoto semináře mi byl dotaz jedné klientky, zda bych mohla pomoci její mamince vyrovnat se s tím, že stárne…..

Tak mě napadlo, že toto téma je určitě aktuální pro více žen…. dnešní společnost je hodně zaměřená na kult mládí, je nám prezentováno, že stáří je něco podřadného, že přinese bolest, nemohoucnost,  nedostatek, osamocenost….

Pro ženu je stárnutí spojeno s tím, že se mění její tělo, přibývá vrásek, často i fyzická omezení typu bolestí zad, potíží s přechodem, že si žena připadá méně žádoucí, a to ji často  dohání ke smutku, pocitům osamocení, bohužel i k zákrokům plastické chirurgie, k drastickým dietám často vedoucím k anorexii či bulimii.

Dříve bylo stáří spojeno s moudrostí, z nabýváním zkušeností, krása ženy s šedivými vlasy, s vráskami byla normální….

Proto připravuji seminář, kde si vysvětlíme, jak probíhají fyzické změny s přibývajícím věkem, že jsou přirozené a řekneme si  jak stárnout s grácií, s radostí, zachovávat si fyzickou zdatnost, přijmout své tělo a mít z něho stále radost a požitek. Jak se cítit krásná a žádoucí i když již máme v občance číslo přesahující čtyřicítku……

Termín včas oznámím. Už se na seminář moc těším!