Jarní déšť

…poslední dny byly naplněny sluníčkem a teplem, skoro na nás dýchlo léto, hned po nástupu jara… všichni jsme se radovali, svlékali se do triček, vystavovali se sluníčku, prostě si to užívali….

…ale…. vál celkem silný vítr a ten spolu se sluncem je celkem nebezpečný co se týče vysychání půdy…. tedy i vegetace…. 

…nyní prší…. nám se to sice nemusí moc líbit…. ale Příroděto velice svědčí… vše vodu vstřebává, osěžuje se, nabírá skrze vodu životní energii… vždyť i my lidé jsme tvořeni z velké části vodou – na fyzické úrovni.. odléhněme tedy od egoistických pohnutek a radujme se spolu s přírodou z toho krásného jarního pršení! Voda je zdrojem Života!

Samozřejmě buďmě uvážliví, když se ochladilo, pořádně se oblékejme, ale taková procházka v jarním dešti jen báječná! Vzduch voní vodou  jarem, vše co raší se raduje a raší ještě rychleji.. můžeme si všimnout jak lístky jarní kopřivy. pampelišky, sedmikrásky… poskočili v růstu… a když si jich pár natrháme, můžeme je jen opláchnutí pěkně spořádat…. po dešti v nich bude spousta živé energie!… za pár dní rozkvetou a budeme radovat z jejich krásných zlatých květů, ze kterých můžeme připravit sirup nebo med…..

Tak krásné deštivé jarní dny! Aloha!