Barva oblečení a naše pocitová teplota…. aneb zimě vládne červená…..

Letošní zima je poněkud neobvyklá… dlouhodbě jsme si odvykli na zimu, při níž je  několik dní více stupňů pod nulou a leží sníh… navíc se neotužujeme a hned jak se venku ochladí, začínáme zvyšovat teplotu doma, v kanceláři, prostě ve vnitřních prostorách…. a tak celkově naše schopnost prožít zimu bez nachlazení slábne…. tělo musí díky velkému rozdílu teplot venku a uvnitř moc pracovat na termoregulaci, my subjektivně podléháme zimě více i tím, že stále sledujeme kolik je vlastně stupňů venku…. a věřte, že když se ráno podívám na teploměr, nebo na mobil, kde se mi objeví číslo 10 mínus, moje podvědomí to přijme a tělo na to reaguje…“je mi zima“…. lépe je podle mě prostě se nedívat, neinformovat kolik je pod nulou, pokud tedy nejsem nějak indisponována zdravotně…. a jen se teple obléci…

Subjektivní vnímání venkovní teploty je velice silné… když tedy vyjdu ven jen vidím, že je zmrzlo, ale nemám info že je mínus 10, nebo 15 stupňů, neunikne mi zbytečně energie strachem ze zimy….

Dále to mohu ovlivnit také tím, že si prostě v chladných dnech oblékám třeba červené ponožky, svetr, rukavice… barvy, které obsahují červenou v sobě nesou energii tepla, naopak barvy modré více energie chladu…. 

Stejné je to i třeba se svíčkami… zapálit si červenou svíčku v chladných dnech pomůže celkově :proteplit prostor….

Fandím v této zimě červenému oblečení, polštářům, svíčkám, prostě červené barvě…. Přeji Vám hodně zdraví v těchto krásných zimních dnech! Aloha!