O čem dnes přemýšlím: co mi přinesl letošní zimní Slunovrat…

V den letošního Slunovratu jsme prožili jinak, než obvykle, již několik let praktikujeme slunovratovou očistnou a oslavnou koupel v přírodě…. letos nám Život přinesl zcela jiný zážitek – otevírali jsme rodinné bistro……ráno jsem stihla krátkou meditaci a potom hned do bistra, vše připravit a očekávat první návštěvníky… a dokonce přišli ještě před oficiální otvírací dobou… prostě bylo odemčeno, tak vešli…. a pak to šlo celý den…. vítání zákazníků, seznamování s tím co nabízíme a jak fungujeme, samozřejmě také podávání jídel a nápojů…. večer jsme unaveni, ale spokojeni zavírali, Slunovrat nám přinesl zcela novou etapu života…. 

Protože přicházeli i lidé, kteří mě znají jako terapeuta, padalo mnoho otázek na téma, jak to chci všechno stíhat… odpovídala jsem: věřím tomu, že to vše budu stíhat, že se práce v bistru a práce terapeutická vzájemně nevylučují, naopak,  mi to připadá jako dvě  úrovně, vzájemně spojené…  v podstatě jde o to samé, o komunikaci, o upřímnost, o pokoru, o posilování Naděje, s nohama na Zemi tady a teď…. připadá mi to jako harmonie symbolizovaná zdánlivými protiklady jin  jang…. když se správně vyváží, vytváří tyto protiklady harmonii…. 

No vše ukáže praxe, život….. mám kolem sebe tým báječných spolupracovníků, nejen z rodiny… a také lidi, kteří to, co v bistru nabízíme a jak to nabízíme přijímají a hledím do budoucnosti s Důvěrou, že jich bude přibývat…. a tím i spokojenosti naší i jejich….

Budhisti říkají: kdo je kuchařem, musí mít dobrou karmu… zároveň má velikou zodpovědnsot, protože sytit lidi je veliký Dar, ale také zkouška… dělat to s Láskou, čistě, není jednoduché, v dnešním komplikovaném světě….

Pomáhat lidem tím, že jim podáváme čisté, zdravé, dobré jídlo, nabízíme i stravu duševní, přirozený pohyb, učíme je poznávat sama sebe, komunikovat, to je náročná, ale báječná Cesta…. Budeme se snažit, aby vše co děláme, mělo smysl a zároveň to lidi bavilo….. v tom kéž nám pomáhá Prozřetelnost, andělé,…….a samozřejmě je to především na nás…. v Cestě je cíl…Aloha!

IMG_1233