Potřebujeme:
listové těsto, cibulku žlutou a červenou, smetanu, sýr gouda, vejce, třtinový cukr, sůl, tymián, nejlépe čerstvý, petrželku hladkolistou, mouku hladkou, máslo, šunka
Postup:
Těsto vyválíme na placku, dáme na plech vyložený pečícím papírem a uděláme z těsta „rantly kolem dokola“…cibulky oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky, osmahneme na másle s větvičkou tymiánu a lehce posypeme třtinovým cukrem, aby zkaramelizovaly…. necháme vychladnout.
Rozšleháme vejce ve smetaně přidáme sýr nahrubo nastrouhaný a trošku mouky, osolíme, ochutíme tymiánem.
Na připravené těsto na plechu navrstvíme cibulky, přelijeme rozšlehanou směsí, poklademe šunkou a dáme péci do vyhřáté trouby na 200st než koláč krásně zezlátne….podáváme sypané nasekanou petrželkou.