Co je energií jara

Energie jara jsou průrazné, smělé, trošku drzé, protože kdyby takové nebyly, neporazily by zimu… chlad, temnotu, zmar a smrt… jarní energie je energie nového života.. a nový Život musí být silný, smělý, odhodlaný, aby se narodil a udržel při životě…

Energií jara je také naděje, nadšení, jaro je akce… jaro je aktivita, jaro je prosazení se, jaro je vize příští úrody, která začíná setím… když nezasejeme, nemůže potom sklízet…. a co zasejeme, to sklidíme…. všichni víme, že když zasadíme řepu, nesklidíme potom jahody….

A tak bychom měli před jarní setbou. i tou myšlenkovou, emoční, ale i před tou fyzickou setbou připravit půdu pro setí… po zimním odpočinku musíme půdu prokypřit, odstranit staré plevely, půdu pohnojit a potom zodpovědně vybrat zdravá semena a ta zasít do úrodné, připravené půdy….a potom se o setbu starat, pečovat o budoucí úrodu – zodpovědně, láskyplně….

Opravdu, jak na jaře zasejeme, co zasejeme…. to potom budeme sklízet…. proto je důležité na počátku jara udělat rekapitulaci své minulosti…. nepotřebné, přebytečné, zkažené odstranit, ukončit.. vytvořit zdravý úrodný prostor pro nové vize, přání, přestavy… a ty potom v průběhu jara, léta postupně po krocích, realizovat….

 

IMG_5977