Potřebujeme:
Hokaido, jáhly, cibuli, olej, sůl, mletý zázvor, mletý koriandr, sušená rajčátka,můžeme použít i smetanu..parmazán nebo jiný sýr
Postup:
Jáhly spaříme horkou vodou a slijeme
Hokaido omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme na ksotičky, sušená rajčítky na nudličky
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme hokaido, jáhly, osolíme, ochutíme kořením, podlijeme vodou a dusíme, až jsou jáhly měkké. Potom přidáme sušená rajčátka, kterám ůžeme před poutižím přelít horkou vodou…, zamícháme aby se chutě prostoupily.
Pokud chceme, můžeme ještě přilít smetanu a nechat ji jahelníkem řádně prostoupit…
Podáváme jako hlavní jídlo, třeba sypané parmazánem, nebo jako přílohu k masu…