Jahelník s dýní hokaido a sušenými rajčátky

Potřebujeme:

Hokaido, jáhly, cibuli, olej, sůl, mletý zázvor, mletý koriandr,  sušená rajčátka,můžeme použít i smetanu..parmazán nebo jiný sýr

 

Postup:

Jáhly spaříme horkou vodou a slijeme

Hokaido omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme na ksotičky, sušená rajčítky na nudličky

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme hokaido, jáhly, osolíme,  ochutíme kořením, podlijeme vodou a dusíme, až jsou jáhly měkké. Potom přidáme sušená rajčátka, kterám ůžeme před poutižím přelít horkou vodou…, zamícháme aby se chutě prostoupily.

Pokud chceme, můžeme ještě přilít smetanu a nechat ji jahelníkem řádně prostoupit…

Podáváme jako hlavní jídlo, třeba sypané parmazánem, nebo jako přílohu k masu…