Potřebujeme:
menší cuketky, červenou kapii, cibuli, přírodní tofu, olej rostlinný, med, himálajskou sůl, římský kmín, koriandr, zázvor, sušený česnek, kvalitní sojová omáčka, solamil
Postup:
zeleninu omyjeme, osušíme, pokrájíme na větší kusy, cuketky nejlépe kolečka, nebo půlkolečka asi 3cm silné, tofu pokrájíme na kostičky 3x3cm
Připravíme si marinádu: v misce smícháme olej, med, sojovou omáčku, solamil, sůl, všechno koření, dobře promícháme a všechnu zeleninu i tofu v marinádě obalíme a napícháme na bambusové špízky, necháme chvíli odležet, aby se marináda dobře vsákla do špízků…
potom špízky orestujeme na oleji následně poklademe na vymazaný plech a dáme asi na 10 až 15 minut do trouby vyhřáté na 150st péci.
Podáváme s bramborem, brambor, kaší, zeleninovou rýží…