1/ Tuřínové placičky:
Potřebujeme na 4 porce:
400g tuřínu, 200g strouhaného sýra gouda, eidam.., 2vejce, strouhanka, sůl, tymián, olej na smažení
Postup:
Tuřín oloupeme a nastrouháme na hrubo, dáme do mísy, přidáme sýr, vejce, strouhanku, osolíme, ochutíme, důkladně promícháme a vytváříme pak placičky, ty smažíme na oleji pěkně do zlatova.
2/ Tuřín zapačený s mrkví:
Potřebujeme na 4 porce:
500g tuřínu, 500g mrkve, 2 cibule, smetanu 30% 250g, petrželku nejlépe čerstvou, sůl, pepř mletý.
Postup:
Zeleninu oloupeme a tuřín a mrkev nakrájíme na plátky tekné asi 1cm, cibuli nakrájíme na půlkolečka, smetanu rozšleháme s vejci a osolíme ji a ochutíme pepřem. Zeleninu naskládáme do zapékací misky, posypeme sekanou petrželkou, zalijeme smetanou s vejci, dáme zapéci na 200st asi na 40 minut. Před dopečením můžeme ještě posypat strouhaným sýrem.