Předjarní rýžová kůra

Před příchodem jara je dobré pročistit organizmus, po zimně oslabený způsobem našeho stravování, ale také nedostatkem pohybu na červstvém vzduchu, nedostatkem slunečního světla…. rýžová kůra je nenásilná a přitom účinná cesta.

Nejlépe je ji držet 11 dní od 10:3. do 20.3…..do prvního jarního dne…

Princip kůry:

Po celou dobu jíme pouze uvařenou rýži, jedno zda obyč, jasmínovou, kulatozrnnou, dlouhozrnnou, natural… můžeme druhy rýže po dobu kůry střídat….

Rýže nám dode potřebnou energii ale nezatěžuje tělo složitým trávením, pro tělo je velice prospěšné, když jí po dobu kůry to samé…..

Rýži si vždy uvaříme na jeden den, pouze ve vodě… nesolíme, nekořeníme…

Uvařenou rýži si rozdělíme na 4 až 5 dávek na den a jíme mezi 6. a 18. hodinou ranní.

Pijeme dostatek nejlépe šungitové vody, jednou denně matchá čaj, slabý zelený čaj a střídáme bylinkové čaje.

Jíme vždy vědomě, soustředíme se pouze na jídlo, důkladně žvýkáme a jíme pomalu….můžeme přidat i myšlenku: děkuji za tento pokrm, za to, že mi přináší prospěch, že mi dává energii a zdraví……

Při rýžové kůře můžeme přidat dechová cvičení, nejlépe po ránu po probuzení při otevřeném okně, ranné studenou sprchu, energetická cvičení – třeba čikung, … i relaxace a meditace účinky kůry podpoří…

 

Krásné předjarní dny všem! Aloha!!!