Blahodárné účinky himálajské soli a její využití

Himálajská sůl  je velikým darem z přírody….stěží  se v oblasti úpatí Himálájí, šetrně a čistě. Obsahuje velké množství přírodních prvků, mezi nimi i jod, ve velmi dobře využitelné podobě.  Dodává tělu potřebné esenciální minerální a stopové prvky.Výborně pomáhá zlepšovat Ph organizmu, regenaraci tkání a sliznic, upravuje krevní tlak, podporuje funkci nervové soustavy. Má výjimečnou buněčnou strukturu nesoucí v sobě pozitivní bioinformační energie.

Himálajskou sůl můžeme používat v mleté podobě jako sůl kuchyňskou, z krystalů himálajské soli připravíme solanku, kterou potom pijeme ředěnou pramenitou vodou a zlepšujeme Ph organizmu.

Ze solanky můžeme  udělat iontový nápoj: Do 4 dcl vody dáme 2 polévkové lžíce solanky a dochutíme citronovou či grepovou šťávou.

Ze solanky připravíme také ústní vodu: do 100ml vody dáme 2 čajové lžičky solanky tou potom vyplachujeme ústa po vyčištění zubů.

Zředěnou solankou můžeme proplachovat nosní dutiny, kloktat v ústech pro regeneraci dásní a jazyka i mandlí.

Hrubou sůl používáme do koupele, která je velice příjemná, regeneruje naši pokožku, osvěžuje nás, a vyrovnává i Ph organizmu. Při atopickém ekzému používáme solné koupele jen není-li pokožka popraskaná dokrvava… Koupel má blahodárné účinky u na naše žíly a cévy. Koupel v himálajské soli má také výborné účinky na ženské pohlavní orgány a močové cesty.

Na relaxační koupel použijeme asi 5 lžic soli, pokud chceme udělat koupel detoxikační, použijeme na jednu koupel až 1kg soli.

Na otoky pomáhají obklady z roztoku solanky. Solankou můžeme ošetřit i bodnutí hmyzem.

Jak připravíme solanku: do čisté sklenice dáme 2 až 3 krystaly soli, zalijeme vodou, nejlépe šungitovou tak, aby voda byla cca 2cm nad krystaly, počkáme, až se udělá nasycený roztok…. to znamená, že krystaly se zcela rozpustí, nebo se přestanou zmenšovat…pak je roztok nasycený a připravený k používání. Sklenici se solankou nemusíme ukládat do ledničky, stačí ji mít v pokojové teplotě.

Používám solanku a himálajskou sůl při ozdravování organizmu v kombinaci s dalšími regeneračními kůrami.