Domácí poctivý hamburger

Ráda připravuji jídlo z mletého masa, když he kvalitní, náramně dobře se z něho vaří, dá výborně ochutit…..

Na hamburger používám: mleté hovězí maso a mleté vepřové maso…. v poměru 8:2….vepřové přidávám pro šťávu a chuť…., cibuli, česnek, kousek včerejší housky, rajčatový protlak, sůl, pepř.

Mleté maso dobře rukama promíchám a přidám ostatní ingredience, vše podle momentální nálady a chuti….. nadělám potom pěkné pacičky a ty peču ve vyhřáté troubě, po chvíli každou otočím, aby byla pěkné propečená a opečená…

Žemle peču sama… většinou z celozrnné mouky a přidávám i vločky….

Hamburger dávám do proříznuté žemle potřené po jedné straně domácím kečupem, proložím orestovaným plátkem cuketky, na ni polžím upečený burger, vrchní půlku žemle potřu dresinkem ze zakysané smetany, dijonské hořčice a bylinek, někdy ještě přidám orestovaný plátek lilku….

Vege varianta je bez masového burgru, jen s cuketou a lilkem… přidám ještě plátek salátu a rajčátka….