Salát z nových brambůrek

Potřebujeme:

Nové brambory, nejlépe co nejmenší a právě vykopané z řádku…., listové saláty podle libosti, rukola, červená kapie,  jarní cibulka, cibulová nať čerstvá, kopr, olivový olej, máslo, sůl, slanina,

 

Brambory opereme a dáme vařit do vody i se šlupkou, potom je slijeme a necháme vychladnout, poté rozkrájíme na polovičky. Slaninu nakrájenou na nudličky orestujeme nasuché pánvi, potom přidáme kousek másla a promícháme. Do toho přidáme pokrájené brambory a dobře promícháme.  Připravíme si dresink z olivového oleje, dijonské hořcice a červeného vinného octa nejlépe rozmarýnového. Můžeme dochutit mletým pepřem…

Servírujeme jako hlavní chod nebo přílohu:

Na talíř poklademe opláchnuté listy salátů, na to dáme brambory, proužky kapie, posypeme nakrájenou cibulkou a cibulovou natí, a lístky rukoly. Pokapeme dresinkem a ozdobíme snítkami kopru.