Grano saraceno je speciální druh zrna, ze kterého se v oblasti Valtellina na severu Itálie od pradávna dělají celozrnné těstoviny nezaměnitelné chuti. Pokud tyto speciální těstoviny nemáme, můžeme nahradit celozrnnými italskými těstovinami.
Potřebujeme:
Celozrnné italské těstoviny, olivový olej, listy čerstvého špenátu, červenou řepu, cibuli, sůl, výrazný tvrdý sýr, nejlépe Pecorrino.
Postup:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme.
Na pánev dáme olej, až se zahřeje, přidáme pokrájenou cibuli, řepu, orestujeme, osolíme, chvilku obděláváme. Potom přidáme listy špenátu natrhané na kousky, vše dobře promícháme a chvilku restujeme.
Podáváme posypané hoblinkami sýra a pokapané ještě troškou olivového oleje.