Jak vnímat své nemoci – štítná žláza

Štítná žláza je velmi důležitá žláza, spolu s játry velice ovlivňuje nejen naše zdraví, ale i schopnost využívat náš potenciál, který nám byl dán zrozením. Štítná žláza je spojena také s pohlavním ústrojím, ovlivňuje ji i to, jak prožíváme vlastní sexualitu…

U mnoha lidí se dnes projevuje nevyrovnanost ve fungování štítné žlázy.

Hyperfunkce štítné žlázy….zvýšená funkce….souvisí to s  energetickým nadbytkem v dráze ledvin a srdce. Vypovídá to o dlouhodobém přetěžování člověka, především na emocionální a citové úrovni, člověk si to ale vůbec nemusí uvědomovat, prostě jede ne na plný plyn, ale více než na plný plyn.

 

Snížená funkce štítné žlázy je projevením nedostatečnosti energií v dráze ledvin, jater, sleziny.  Člověku chybí „Oheň života“. Vypovídá o tom, že člověk nedokáže žít skutečně radost, nadšení…. voda zůstává v těle, vznikají otoky, obezita…..

Často dochází k přechodu od zvýšené funkce do funkce snížené. Nevyrovnanost v životě člověka je jako vlny, které rozhýbají vodní hladinu….

Když se podíváme, kde fyzicky štítná žláza na těle člověka je, pochopíme, že je v oblasti 5. čakry – komunikační. Souvisí tedy i se schopností komunikovat, především sám se sebou, se svými potřebami, fyzickými, citovými, mentálními. Se schopností spojit se, komunikovat se svým ivnitřním Já. Neobracet se jen navenek, ale ani neutíkat jen do vnitřního světa. Učit se potřeby těla, srdce, duše vnimat a dávat do celkové rovnováhy, uspokojovat.

Souvisí to s vědomím vlastní hodnoty, nebýt sobec, ale také se neobětovat pro druhé.

Na fyzické úrovni bychom měli dodávat tělu jod, zinek…. mořské ryby, plody, řasy, čekanka, datle, okurka, fazole, špenát, máta, badyán…..

Na úrovní citové a mentální se učit poznávat a přijímat své potřeby, vyjadřovat je, uspokojovat. Nepotlačovat vztek, strach, pokud tyto emoce prožíváme, nepotlačovat je, ale vyjadřovat, hledat příčiny v nás samých, proč je prožíváme a učit se zaujímat postoje tak, aby nás tyto emoce nepostihovaly…..