Kremova cuketovo-fenyklova polevka s jidasovym uchem, k tomu zelnaky.

Tento obídek vařil Martin a podělil se s námi o recepty….

Potrebujeme:

1 cuketa
1 fenykl
1 cibule
Cesnek
Jidasovo ucho susene
Sklenice zeli
4 brambory salatove
Popustene maslo
Sojova smetana
Cizrnka bio
Balzamikovy ocet
Pepr
Muskatovy orisek mlety
Pazitka

Postup:

Polevka.
Hodinu predem dame namocit houby do misky s vodou.
Nadrobno nakrajenou cibulku a par strouzku cesneku na platky orestujeme na lzici masla
Pak pridame na kostky nakrajenou cuketu, na mensi kostky nakrajeny fenykl, kratce opeceme a podlejeme vodou. Pridame pepr a muskatovy orisek a dusime do zmeknuti.
Pote rozmixujeme tycovym mixerem, pridame pokrajene houby, sojovou smetanu a lzici balzamikoveho octa (doda lehce navinulou chut) a jeste chvili povarime. Na taliri dozdobime pazitkou.

Zelnaky.
Nastrouhane brambory a zeli nakrajene na drobno promichame, pridame utreny cesnek, z cizrnky smichane s vodou pripravime misku ridciho testicka a vse promichame. Na plech dame pecici papir potreny olivovym olejem, a lzici nandame mensi placicky vysoke asi 2cm. Peceme pri 200′ do zlatova.