Proč nebojuji s nemocemi a problémy…

Každý z nás jistě v životě zažil chvíle, kdy mu nebylo dobře po těle, ba dokonce se cítil opravdu špatně, trpěl bolestí, a podobně….

Každý z nás často prožíváme situace, kdy obrazně řečeno máme problémy… jedno čeho se týkají: vztahů s druhými lidmi, práce, financí, majetku, vzdělání.. čehokoli…

Obyčejně máme tendence s nemocí i s problémy bojovat.  Chceme se jich zbavit. Je to logické, nikdo přece netouží po tom být nemocen, mít bolesti, řešit problémy. Všichni chceme být zdraví, svěží, krásní, šťastní, úspěšní, spokojení, bohatí…..

Pokud se ale na to , co prožíváme podíváme z pohledu Celistvosti, tedy Celistvosti Bytí, kdy vše je jedno, vše má své místo v řádu Vesmíru, kdy základním principem existence je soulad, hned pochopíme, že boj proti čemukoliv a komukoliv je úplná hloupost.

Z pohledu Celistvosti Bytí, Já jsem Ty, Ty jsi Já, Já jsem My, Já jsem Vše a Vše je Já…. jak tedy mohu bojovat proti něčemu, čím jsem já sám? No mohu, ale ve skutečnosti tedy bojuji sám se sebou a nemohu tedy než prohrát… protože výhra je zároveň prohrou.

Boj vždy přináší ztráty, na obou stranách – na straně domnělého vítěze jsou ztráty stejně jako na straně domnělého poraženého…. oba ztrácejí bojem energii. A když jsem ke všemu v boji sám se sebou, mám ztráty veliké…

Pokud přistoupím k nemoci, neduhu, bolesti jako k nepříteli, začnu s ní bojovat. Prostředkem tohoto boje jsou léky, procedury, operace, ale i moje pocity nepřátelství vůči nemoci… a i když něco třeba projev nemoci potlačí, neznamená to, že jsem nepřišel o energii… a stále vlastně přicházím, protože z pohledu Celistvosti Bytí je nemoc jen informací o tom, že někde v mém životě je nesoulad a že ho mohu vyrovnávat… ne ovšem tím, že tu informaci vymažu..

Třeba když vám začne ukazovat ukazatel množství paliva v autě, že máte skoro prázdnou nádrž. Asi neuděláte to, že ukazatel překryjete, přelepíte, rozbijete, aby vám tu informaci neukazoval. Nesoulad prostě vyrovnáte doplněním paliva…..jak jednoduché….

A  nemoc, bolest nám často ukazuje na nějaký nedostatek v našem životě: třeba na nedostatek pohybu, nedostatek správného dýchání, nedostatek úcty k sobě samému… jsou to jen informace… můžeme je zkusit pochopit a zachovat se rozumě, nesoulad v životě začít nacházet. Někdy to dokážeme sami, jindy nás třeba někdo pomůže navést, abychom to našli. A potom to můžeme začít uvádět v soulad, samozřejmě změnami v životě. Změnami v životosprávě, změnami v emocích, změnami v hodnotách….

Uváděním vlastního života  do souladu  tím, že některé jeho stránky postupně měníme , nebojujeme, tudíž nepřicházíme o energii….Aloha!!!