Hovězí ragů s kořenovou zeleninou

Potřebujeme:

kousek pěkného hovězího šálu, nejlépe z přirozeného chovu, dosti cibule, kořenovou zeleninu,  pasírovaná rajčata, rajský protlak, sádlo, sůl, majoránku.

 

Postup:

Maso nakrájíme na malé kostky, cibuli na kolečka, zeleninu na kostičky. Na sádle osmahneme maso, potom přidáme cibuli s zeleninu, solíme, pronícháme. Po 3 minutách podlijeme troškou horké vody a pod pokličkou dusíme pomalu na nižší teplotě 3 hodiny. Když je maso měkké, přidáme pasírovaná rajčata, rajčatový protlak, promícháme a znovu produsíme, nakonec přidáme dobře rozemnutou majoránku.

Podáváme posypané strouhaným křenem a kolečky cibulky, pokud máme i cibulkovou natí.

 

Předností tohoto rygů je, že se nemusí zahušťovat jíškou, když dáme dost zeleniny, zahustí ragů výborně.