Zeleninové paté

Paté je v podstatě paštička, která se jí teplá, nebo i vychladlá… tato zeleninová je jednoduchá a chutná výborně…

 

Potřebujeme:

Cibule, mrkev, hrášek, kapusta růžičková, pórek, sojová drť,starší houska, strouhanka, vejce, sůl, majoránka nejlépe čerstvá, sýr ementálský

Postup:

zeleninu pokrájíme na kousky, přelijeme vroucí vodou, zcedíme a trochu rozmixujeme tyčovým mixérem. Sojovou drť spaříme vodou, necháme nabobtnat, scedíme. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, housku nakrájenou na malé kostičky, osolíme, okořeníme. Můžeme přidat i torchu strouhanky, podle toho jak pevné paté chceme mít. Dáme do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy, pečeme ve vyhřáté troubě na 200st asi 30 minut, podle toho, jak vysoké paté máme. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem a ještě asi 3 minuty dopečeme.

Můžeme zvolit i druhou variantu, strouhaný sýr můžeme přidat i do směsi na paté….