Jak využít květnové energie pro svůj rozvoj

Květen je všeobecně měsícem zeleně, rozkvětu, vůní, radosti a lásky. Podívejme se do přírody, která nás obklopuje a pocítíme ten silný tep života, růst, rozkvět, vůně a veselí. My lidé jsme součástí přírody, jen jsme se z ní vlastními omezeními nějak vyčlenili…. Zkusme se do ní trochu navrátit, pocítit to co jejím prostřednictvím můžeme navracet do našeho běžného života. Choďme s očima otevřenýma, všímejme si té krásy kolem sebe, nasávejme vlahý čerstvý jarní vzduch a jeho neodolatelné vůně, skotačme opět jako mláďata, rozběhněme se třeba bosí po louce, přeskakujme v lese pařezy, courejme se  nohama v potoce, zaryjme se rukama do půdy, nechme se zvlažit jarním deštem…

Je tolik úžasných zážitků, které se nám nabízejí při vycházce do parku, do lesa, po louce, jen zapomenout na naše omezující programy vážnosti, důležitosti, sebekontroly, kritiky a hodnocení. Svlékněme svěrací kazajku serióznosti a dotněme se svobody někde tam uvnitř nás, staňme se na chvíli bezstarostným nadšeným dítětem a užívejme si to!

Květen svojí silou lásky nám dává možnosti zbavovat se omezení, která nám brání skutečně cítit lásku, lásku uvnitř sebe, lásku k životu, lásku k ostaním bytostem, lásku, která když ji jednou ucítíme, nikdy nemůže zmizet. Pokud se dokážeme otevřít skutečné lásce, nepotřebujeme potom již žádné léčení, učení, snažení… s láskou nám jde vše naproti, my jen přijímáme dary, které nám život nabízí a děkujeme za ně. Užijme si letošního května plnými doušky, naplňujme se láskou a radostí.