Meditace na posílení vlastního zdraví

V tomto poněkud zvláštním období,:

1.počasí je trošku neobvyklé na toto roční období a trošku nás zdánlivě posouvá někam do předjaří místo k nástupu obvyklé zimy…….2. všude se na nás hrnou informace o nástupu chřipky…. ať už z oficiálních médií, která možná mimoděk vytvářejí atmosféru strachu, a ten nás oslabuje psychicky a následně též fyzicky…. nebo z různých alternativních zdrojů, které nám sice asi chtějí poradit jak na to jinak, ale v konečném důsledku náš strach sytí též…..3. neustále se dosti zmateně cituje rok 2012, dokonce je na toto téma natočen film a to také na pocitu bezpečí naší další existence na této planetě nepřidá……4. do toho běžný předvánoční shon za dárky, úklidem, …… zmatek, pocit ohrožení, strach…… v podstatě úplně zbytečné věci, přesto, pokud takto prožíváme, velice nás to oslabuje…

Jak se v tom všem zorientovat a zůstat klidný, silný, zdravý po všech stránkách?

Moje zkušenosti mi říkají, nech k sobě přicházet informace z různých zdrojů, moc to ale nepřeháněj, filtruj je zdravým rozumem a vlastními zkušenostmi, nic neber jako dogma, starej se dobře o své tělo, nezapomeň na svoji mysl a srdce a nech ostatní, ať se také starají o sebe jak to umějí. Myslím si, že zlatá střední cesta je ta, po které dojdeme bez velkých třesků a pádů nejdále…….

Když budete mít chvilku času, stačí se v klidu posadit tak, abychom měli páteř vzpřímenou, spodek břicha zatažený, ruce volně položené na stehnech a pohroužili se do meditace na posílení vlastního zdraví:

Chvilku sleduji vlastní dech, vnímám jak dýchám a jak dýchá celé moje tělo, nechám nejprve mysl vyprázdnit od myšlenek a potom ji zaměřím na vlastní meditaci: “ Děkuji za svůj život, děkuji za své tělo, přijímám svůj život jako cestu rozvoje, přijímám své tělo jako prostředek mého žití ve fyzickém světě a prostředek rozvoje, nadechuji soulad a harmonii a vše, co mi dává energii k životu v souladu, zdraví a lásce,vydechuji vše, co nepotřebuji k životu v souladu, zdraví a lásce. Cítím, jak energie v mém těle proudí tak jak mají, v každé jeho části, v každé jeho buňce. Cítím se být dokonalou součástí dokonalého celku,jímž je vesmír, přijímám život ve všech jeho podobách a projevech, žiji s důvěrou a pocitem vděku za vše, co mi život přináší. Jsem si vědom své síly a své zodpovědnosti za svůj život. Děkuji za své zdraví fyzické, za svoji klidnou a otevřenou mysl a za světlo ve svém srdci.“  Třikrát vydechnu ústy, pomalu rozhýbu tělo a dokončím meditaci.

Meditaci je nejlépe dělat vždy ráno, ihned po probuzení a opakovat před spaním.