Kustovnice čínská a naše zdraví

Kustovnice čínská, goji, je tisíce let součástí jídelníčku obyvatel Himálají,Číny, Indie a Mongolska. Její plody jsou jednou z nejvýživnějších plodin na světě. Obsahují spoustu aminokyselin, stopových prvků, vitamín C, B, železo, selen,…..Odedávna se její plody používají na posílení krvetvorby, zlepšení potíží s dýcháním, cukrovkou, zlepšení zraku, snižuje riziko rakoviny, posiluje kosti a svaly, celkově zlepšuje zdraví a prodlužuje život. Podporuje i dobrou náladu a zklidňuje mysl.

Konzumovat ji můžeme přímo tak, že jíme sušené plody, můžeme si z plodů udělat čaj, přidat je přelité vodou a nabobtnané do jogurtu, musli, moučníků, ovocných salátů. Doporučuje se denní dávka cca 50 bobulek kustovnice.

Kustovnice nemá žádné toxické účinky, pouze by se neměla konzumovat při vysoké teplotě a při průjmu.

V brzké době Vám kustovnici  ve výborné kvalitě a hezké ceně nabídneme v našem Eshopu i v přímém prodeji.