Je čas posilovat imunitu

Imunita, obranyschopnost organizmu je aktuální téma.

Rozhodně je dobré si imunitu posilovat. Vzít vlastní zdraví do svých rukou je to nejlepší co můžeme udělat.

Obranyschopnost úzce souvisí s naším psychickým stavem.

Dnešní doba je přesycená informace a různými předpověďmi, protichůdnými názory a velkým tlakem z médií. Je skutečně těžké se v tom všem orientovat a nepodléhat stresu a zmatku.

Jedinou cestou k tomu, abychom pod tlakem zvenku nepodléhali obavám a panice je informace zvenči prostě přijímat co nejméně. Zbytečně se nezabávat věcmi, které nemůžeme my sami ovlivnit. A orientovat se podle toho, co skutečněme zažijeme, ne co nám sdělují ostatní, natož media.

Abychom toto dokázali, musíme posilovat sebekázeň, protože naše zvědavost je veliká a když ostaní kolem nás stále omílají kolem dokola jedno téma, které je samo o sobě stresorem, musíme se učit ovládat a dávat si právo na vlastní postoj. Učit se říkat: toto téma nechci řešit, respektuj to….a v krajním případě i odejít.od toho, kdo nerespektuje náš postoj…….

Další cestou jak posilovat obranyschopnost skrze posilování psychiky je každodenní relaxování, uklidňování mysli, popřípadě i meditační techniky.

Jednoduchou technikou, který nám nezabere moc času: sednu si na klidném příjemném místě, nejlépe kde kde jsme sám. Zavřu oči a začnu sledovat svůj dech, mohu potom sledovat i tkukot srdce a zkusím o ničem nepřemýšlet… pokud se vloudí myšlenka, vydechnu vydatně a myšlenka odplyne…. tak setrvám několik minut.

Odolnost tělesnou můžeme posilovat takto:

  • Otužování: omývání obličeje studenou vodou, studená sprcha, koupele nohou ve studené vodě – v přírodě nebo i doma…..pokud se cítíme zdraví, můžeme se zkusit ponořit do rybníka nebo do řeky, potom se dobře vysušit a obléci si teplé oblečení.
  • Pobyt na sluníčku, čerpání sluníčka do srdeční pleteně a do středu čela. Ze sluníčka čerpáme také vitamín D
  • Přirozená kvalitní strava s dostatkem vitamínů. Každý den sníst jedno jablko, často kysané zelí a kvašenou zeleninu, nebát se česneku / pokud máte problémy se žaludkem, slinivkou nebo žlučníkem, syrovému česneku se vyhněteú ,používejte  zázvor, hlívu ústřičnou, šípek, aronii., oregano, šlavěj….
  • Pravidelně se hýbejte, protahujte a uvolňujte tělo,posilujte střed těla, pohyblivost a pružnost je velice důležitá. Choďte, protože chůze je nejpřirozenější a nejprospěšnější pohyb…
  • Dopřejte si dostatek spánku, pokud cítíte únavu, poslechněte tělo a odpočiňte si.
  • V místnostech větrejte a používejte aromalampičky, do kterých dáte vodu a několik kapek například olej šalvějový, echinaceový, levandulový, eukalyptový, rozmarýnový
  • Stýkejte se s lidmi, kteří vám jsou milí a příjemní, dávejte jim najevo, že je máte rádi a učte se přijímat projevy přízně a Lásky. 
  • Láskyplné doteky a objetí jsou zdroje vynikající energie.

Přeji Vám silné zdraví a neochvějnou Víru a Naději. Aloha!