Jaký bude úplněk 13. října 2019?

Letošní říjnový úplněk nastane v neděli 13.10. 2019 po 23. hodině.

Měsíc v úplňku bude  v postavení Berana a Slunce ve Vahách.

Prožijeme si tedy předúplňkový víkend!

Na straně jedné je prima, že před úplňkem budeme mít volné dny, můžeme se tedy pokusit úplňkové energie pěkně využít.

 Budou také trošku jiskřivé: Jinová energie Měsíce bude poněkud v protikladu s jangovou energií ohnivého Berana. Slunce – jangové, bude ovlivňováno vzdušnou energií Vah. Vše bude tedy v „náladě protikladů“. Protiklady se mohou navzájem „šponovat“, provokovat, ale také pokud se vyrovnají navzájem,  budou se respektovat,tedy bez boje….. mohou vytvořit krásnou harmonii.

Toto bude mít vliv nejen na naše vnitřní nastavení, ale také na komunikaci mezi lidmi. Proto bych nic moc neřešila, nesoudila, nehodnotila, radši bych se zaměřila na příjemné chvíle, které mohu o volných dnech víkendu prožít. Zcela jistě nám přinese prospěch, když se budeme k událostem i lidem kolem nás stavět tolerantně a trošku s odstupem.

Beran ovlivňuje hlavu, jazyk, zuby, žlučník, krev. Proto bychom tyto části těla neměli přetěžovat. Asi bych si nevybírala jídlo, které bude smažené, těžké, spíše něco lehčího, aby netrpěl žlučník. A zaměřila bych se na to, co mi přináší radost, to posiluje krev.

Emočně a mentálně bychom se v tomto čase neměli zlobit, ale spíše druhým odpouštět a také prosit za odpuštění. Hlavou proti zdi rozhodně nejít, to bychom tvrdě narazili.

A v říjnu nás čeká ještě jeden úplněk – 28. 10. 2019.

 

.