Proč medituji….

Každodenně na nás útočí veliké množství vjemů, informací, zážitků a prožitků, s tím souvisí velké množství myšlenek a emocí, které nás ovlivňují a spíše nám odebírají energii než by nám ji přidaly….

Jak si energii udržovat a doplňovat?

Třeba meditací. Meditace podle mě není nijakým útěkem z tvrdé reality do nějakého lepšího „prostoru“, ale je to cesta jak se udržovat v „použitelném stavu“ …..Proč píši  v použitelném stavu?

Protože toto slovní spojení pro mě znamená být silný, zdravý, vyrovnaný, prostě ve stavu, kdy mě Život neválcuje, ale dokážu ho prožívat tak nějak bez velkých výkyvů, ať se kolem mě děje téměř cokoliv.

Meditace mi pomáhá ode všeho co prožívám, co prožívají lidé kolem, udržovat si určitý „zdravý odstup“.

Není to žádná izolace, ale je to jakási pozice „pozorovatele. Meditace mi pomáhá učit se zachytávat a sledovat vlastní myšlenky a pocity a potom je mohu postupně usměrňovat tak, aby myšlenkový a emoční „smog“ neotravoval můj život.

Malý příklad z minulého týdne:

Po cvičení vždy děláme malou vedenou meditaci…. nikdy se na to nepřipravuji, nikdy neplánuji jak a co budu s lidmi dělat…. cvičení mě vyrovná a vyladí a ono to potom přichází samo. Nějak mi plynou  obrazy a pak slova, která vedou lidi k uvolnění, k vyrovnání….

Tak jsem ve čtvrtek začala a objevil se obraz zimní krajiny, zasněžené, tiché, klidné, spočívající, chvíli jsme se tam procházeli, užívali si ticha, klidu, zcela bez cíle, jen tak…. padal na nás sníh, jeho nádherné vločky dopadaly na naše těla a my si to užívali….. pocity klidu, vděku se zesilovaly, prostor pro Naději se zvětšoval….

Ráno jsme se probudili a ejhle! Všude bílý sníh! Prožitek pokračoval, nyní na další úrovni, vše se „zhmotnilo“

A ještě mi přišla zprávička od jedné účastnice  – dovoluji si citovat: “ krásné ráno, Ivčo, jůůů 😯😇. Včerejší meditace se stala skutečností 😯. Ve třičtvrtě na šest jsem si kráčela krásnou zasněženou krajinou, třpitil se sníh a křupal mi pod nohama. jen jsem šla a měla vše, co potřebuji 😊 … po cestě jsem si koupila povidlový koláč 😂😂 . tak pááá a krásný den 💖

Proč to popisuji: zklidněná otevřená Mysl a pocity klidu a vděku prostě generují Zázraky! 

Proto medituji a učím to další. Je to báječné!