Poslední úplněk v roce 2017: 3. 12. bude zároveň první adventní neděle

Zajímavě  letos vychází souběh posledního úplňku a první adventní neděle – na datum 3.12.2017. Měsíc bude v postavení Blíženců a Slunce ve Střelci. Toto postavení asi přinese trochu prudší a spalšené energie, a zrovinka v čase začátku Adventu, kdy se máme zklidňovat, ztišovat, usebírat do hlubin svého Srdce a Duše. 

No, může to s námi zamávat, pokud se nepodřídíme „Vyšším vlivům“, než je naše Ego, které je pod tlakem reklamy a obecného plašení s nakupováním, děláním zásob, uklízením prostoru kolem sebe….

Navíc úplněk bude souviset s našimi pažemi, rameny, rukama, s dýchacími orgány. Tak pozor, abychom zbytečně tyto části těla nepřetížili a potom nesli následky bolestí, nemocí.

Místo útoku na nákupáky by bylo pro nás prospěšnější jít se projít do přírody, dělat si pořádek v sobě, podívat se, kde máme mezery v pokoře, odpouštění, kde můžeme vyměnit pocity křivd, vinn, pochyb a obav za Důvěru, Naději a realistický optimizmus.

Zapálením první svíčky na adventním věnci se vydáváme na cestu očekávání příchodu Vánoc, tedy sbližování, obdarovávání, setkávání a to je báječné, jen to nepromarněme ….

Krásný úplněk i začátek Adventu! Aloha!