O čem dnes přemýšlím: výsledky parlamentních voleb a náš život po té…

Proběhly volby do parlamentu České republiky, jsou známy výsledky  a následují veliké emoce spojené s myšlenkami a slovy…. a právě ty emoce jsou to, co formuje náš život… myšlenky a emoce jsou velice silné energie, které se otiskují ve Vesmíru a vytvářejí silnou stopu, která se potom zmotňuje…..

Sociální sítě jsou dobré k rychlému šíření informací, ke komunikaci, ale také velice nebezpečné k šíření manipulativních a silně emočně nabitých informací… vše má svoji světlou a také stinnou stránku… na to bychom neměli zapomínat… 

Emotivní statusy plné zloby, nenávisti, zklamání, …to jsou energie, které tu prostě jsou a nemůžeme se potom za čas divit, že se projeví v životě společnosti i jednotlivců…. 

Zkusme si vzpomenout, kolik prostoru několik měsíců před volbami zabíraly informace spojené s Babišem… nejen z jeho strany – kampaň, ale také ze strany jeho odpůrců, informace spojené s kauzou hnízda a plno dalších… prostor byl plný Babiše… v plusu i mínusu… a tak tam pěkně proudila spousta energie – jedno zda pozitivní či negativní… prostě energie… a ta energie se projevila i ve výsledcíh voleb…. tak se nedivme…

To teď nezměníme, volby dopadly jak dopadly, není to k radosti ani k propadnutí skepsi, prostě to tak je.. pokud zkusíme zkrotit vlastní emoce a budeme méně sledovat a hodnotit co se po volbách bude dít, budeme se věnovat svému osobnímu životu, v něm si dělat pořádek, určitě to více prospěje nám i celé společnosti než se utápět ve vymýšlení katastrofických scénářů co bude…. 

Celé Evropa nyní prožívá zajímavé období, emoce vládnou všude a vynáší to do popředí lidi, kteří zrcadlí celou společnost, její většinu…. změna nenastane zvrchu, rozhodně ne k lepšímu. Jediné, co nás může zachránit  je změna nás samotných. Opravdová zodpovědnost za vlastní činy, myšlenky, slova, emoce, to je cesta z marasmu, ve kterém jsme a který jsme si sami vytvořili….

Zkusme se podívat do svého nejbližšího okolí: jak jsme schopni se domlouvat v rámci rodiny, v rámci sousedských vztahů, pracovních kolektivů, …..pokud se na to podíváme opravdu bez zkreslujících brýlí, budeme zděšeni sami sebou, jací vlastně jsme sobci, zbabělci, jak jsme plní křivd, obviňujeme sebe i druhé, nejsme schopni přijmout to, že náš život je jen naším výtvorem… tak se nedivme, že to po stupních nahoru je  to stejné… myslím tím v politice a samosprávě, v byznysu… každý jen pro sebe a na sebe a po mě potopa….. toto, když pochopíme a začneme měnit, nebudou tu muset být extremističtí vůdci, kteří nám budou namlouvat, že nás zachrání, že nám učiní život lepším….

Je teď příznivá energie začít měnit vlastní život, tak to začněme dělat! Aloha!