Srpen a naše životní energie…..

Začal nám měsíc srpen, pod vládou ohnivého Lva,tedy jangová energie vládne – počasí hned na začátku srpna toto potvrzuje, horka jsou veliká a zátěž je tudíž také veliká, nejen fyzická, ale i energetická, zesílený jang a slabý jin mám vliv i n naše prožívání.

Proto je důležité opravu hledět na příjem tekutin, ale uvědomovat si, že tekutiny dplníme vodou… můžeme přidat snítku meduňky, máty, kápnout citron, není od věci vodu maličko osolit, nejlépe solankou, to máme jistotu, že je sůl rozpuštěná a nezatíží naěe ledviny… ledviny jsou pod vládou jangu velice zatížené, proto je dobré nejen pít vodu, ale také nepřetěžovat ogranizmus pitím alkoholu, mléka, džusů…..

S ledvinami souvisejí i naše vztahy – nejen vztahy s druhými, ale především vztah sám k sobě – vědomí a pocty naší jedinčnosti, svobody, dokonalosti, ale samozřejmě v Pokoře…. ne v Egu… na tom můžeme v srpnu pracovat…. a vylepšovat…a se vztahy souvisí štítná žláza – tedy komunikace… to můžeme rozvíjet. Rozvážnou, svobodnou, komunikaci

Cvičit ledvinové cviky třeba tento: postavíme se nbo posadíme, páteř držíme vzpříma, volně dýcháme a malíčky rukou jemně zasuneme do uší a volně jimi v uších chvějeme……potom promasírujeme boltce uší tak, že je jemně stiskáváme, nakonec lehce zmáčkeme palcem a ukazováčkem lalůčky. Vydechneme ústy.

 

Můžeme si také udělat nepřímou masáž ledvin – zatneme ruce v pěst – ne křečovitě – a pokrčíme nohy lehce se předkloníme a pěstmi masírujeme záda v oblasti ledvic krouživým způsobem…..až pocítíme přijemné teplo…