Zdivočelé myšlení…….

Naše mysl, naše myšlenky velice silně ovlivňují náš život…. pokud necháváme své myšlenky divočet, zdivočí tak, že si dělají co chtějí a věřte, že ty neprospěšné, ty co nám brání dosahovat spokojenosti, radosti, štěstí, úspěchu,ty jsou velice silné a průrazné… jsou to myšlenky: ….to nedokážu… to nedopadne dobře….. to se pokazí…… nemám dost sil…. nemám dost času…. ostatní jsou lepší než já….. ostatním to projde, mě ne…..jsou samé překážky…. nejsme na to připraven….. jsem na to sám…. proč zrovna já….. lepší je být lotr, těm se daří…… chci to teď hned…. když se to nepodařilo teď, nepodaří se to nikdy….. nikdo mi nepomůže…. všichni mě podráží…..

….a spoustu podobných zdivočelých myšlenek naše mysl vytváří, když ji necháme…. a tyto myšlenky potom ovládají naši mysl a náš život…..

Nemá cenu se za to odsuzovat, ale začít zachytávat své myšlenky a začít je ovládat… prostě těm zdivočelým nedávat šanci…. pěkně když je zachytíme, vyměníme je za myšlenky, které jsou pro nás smysluplné, prospěšné:…..i když to hned nejde, vydržím, a podaří se mi to ….mohu jít čistými cestami a dosáhnu cíle…. překážky mě posouvají vpřed…. udělám vše pro to, abych se připravil…. i když jsem na to sám, zvládnu to… nemusím být lotr, aby se mi dařilo…..nemusím mít vše teď hned, počkám si, budu trpělivý…. příště se lépe připravím a podaří se mi to…. určitě se najde nějaká pomoc, jsem na ni připraven….. budu důvěřovat, ale také prověřovat a hledět na činy, ne na slova…..a sám budu to co řeknu také dělat…..

Jde o určitou sebereflexi a sebekázeň…. potom se náš život začíná odvíjet zcela jinak, nepřicházíme zbytečně o energii a celkově se cítíme dobře….

IMG_2783