Andělské cvičení pro dnešní den: učíme se žít bez manipulace

Manipulase dejen ztráta energie, ale často ji nedokážeme rozeznat a tak nevědomě manipulujeme a necháme se manipulovat….

Dělat určité věci kvůli někomu jinému, je vlastně nechat se manipulovat… a zrovna tak nevědomě manipulujeme, když chceme, aby někdo dělal něco kvůli nám..

Malý příklad: nedávno se mě jedna klientka ptala, jak to má udělat, že manžel chce, aby s ním jela na něajaké setkání, ale jí se nechce, radši by dělala na zahrádce…. ale protože manžel by mohl být rozladěný, měla by asi jet s ním… odpověděla jsem jí. a budete z toho mít opravdu dobrý pocit, když pojdete?…. odpověděla mi. no nebudu, ale ale on asi bude spokojený…. aha… ale když on bude spokojený vlastně na váš úkor, budete jednat nesvobodně a bude v tom manipulace… chvilku se zamylslela a potom řekla: no to mě nenapadlo…. to tedy znamená, že mám říci co opravdu chci dělat?…. no jasně!…. otevřeně beze strachu řici že bych radši dělala na zahrádce a budu se těšit, že on si ti tam užije a já se na něho budu těšit až se vrátí…. usmála se a řekla: no to je nápad!!! řeknu mu tedy, že tedy budu doma a ať on jede sám, že se na něho budu těšit…. no to je nádherné řešení!

… a když si vnitřně obhájíme svůj postoj, zpětná vazba z okolí bude vždy přijetí našeho rozhodnutí….. a manipulace jen ničí vztahy a nás samé… manipulace souvisí se strachem, a kde je strach není Láska…..

Tak to můžeme zkusit… krásný den!