Lázně Jeseník a přírodní Prieznitzův balneopark – magické místo

Jeseníky jsou nádherné a energeticky velice silné hory, jedním velice zajímavým místem je oblast přímo u jeseníku, Lázně Jeseník, konkrétně oblast kolem sanatoria Prieznitz.Dnes je sanatorium zrekonstruované a otevřené zákazníkům, kteří si zde chtějí odpočinout, psoílit své zdraví.

Pan Prieznitz zde objevil skutečně magické síly Přírody a to nejen v podobě klimaticky příznivého prostředí, čisté přírody ale především v podobě mnoha pramenů, které v této oblasti vyvěrají ze země a jsou blahodárné pro lidské zdraví, nejen ve formě pití, ale také pro koupele celého těla i jednotlivých jeho částí…

V současné době je odkaz pana Prieznitze znovuobjeven a využíván, je zde zbudováno několik stezek, které vedou lesem kolem pramenů, jsou zde i vybudovány úžasné „přírodní bazénky“, kde se můžeme ponořit celí, nebo si jen vykoupat nohy, nebo ponořit třeba ruce… je zde zbudováno mnoho krásných míst na odpočinek a relexaci, prostě je to místo, kam stojí za to zajet a užít si ho.

Prieznitzovy kůry, při kterých člověk posiluje své zdraví otužováním, koupelemi v chladné vodě pramenů, při kterých masíruje reflexní plošky chodidel bosou chůzí po přírodních chodnících, jsou báječné a účinné…. stačí jen překonat naši lenost a pohodlnost, pokud to uděláme, darem dostaneme příjemné pocity po těle i posílení psychiky. Voda z pramenů je chu’tově výborná, krásně osvěží.

Můžeme se posadit a v klidu lesa meditovat pod korunami sošných stromů, nebo u zurčícího  lesního pramene.