Panenka v horčici s pyré z batátů a brambor, pečený fenykl a bazalkový špenát

Potřebujeme:

vepřovou panenku, medovou hořčici, olej, sůl, cibuli,  špenát, bazalku, batáty, brambory, fenykl

 

Postup:

Panenku  odblaníme, nařežeme na špalíčky asi 10cm velké, osolíme a potřeme medovou hořčicí, osmahneme na pánvi aby se zatáhla a dáme na pekáček vymaštěný olejem, přidáme fenykl pokrájený na větší kusy, ten jen lehce osolíme a pečeme v troubě vahřáté na 180st asi 20 minut.

Oloupané brambory a batáty nakrájíme a uvaříme ve slané vodě, potom slijeme a rozmixujeme s oříškem másla nebo ghí.

Pokrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme špenát, osolíme a ochutíme bazalkou, podusíme, před dokončením přidáme oříšek másla nebo ghí.