Vepřová panenka nacpaná slaninou a bramborová pánev

Potřebujeme:

Vepřovou panenku, dobrou slaninu tence nakrájenou, hořčici provensálskou, sůl himálajskou, olivový olej, nové brambory, cibuli, menší cuketu, čerstvý mangold nebo špenát, červenou kapii, rozmarýn, nejlépe čerstvý, může být i sušený…

 

Postup:

Panenky odblaníme,  uprostřed nožem uděláme otvory a do nich nacpeme plátky slaniny, osolíme a důkladně potřeme provensálskou hořčicí, necháme pár hodin v lednici odležet… potom je rychle na pánvi na oleji zatáhneme a dáme na vymaštěný pekáček ,poklademe ještě plátky slaniny a šup do trouby péci na 170st asi na 20 minut, podle toho jakchceme aby byly upečené…..

Brambory omyjeme a uvaříme tak, aby měly ještě rezervu k tomu, aby byly měkké, potom pokrájíme na čtvrtky a orestujeme na oleji na pánvi spolu s mangoldem, kolečky cukety a kousky cibule a kapie, ochutíme rozmarýnem a podle chuti osolíme.

 

Dobrou chuť