Jarní očista a rituály

Jaro začne v pátek 20.3.2015…. začne nejen jaro, ale i nový rok podle astrologie, zodiaku, Slunce vstoupí do znamení Berana, přitom ještě letos nastane zatmění…. to je jen právě zvláštní upozornění pro nás, abychom šanci využít nové začátky nepromarnili….

 

Jaro je dobou rašení, dobou nových začátků, období odvážné, smělé, možná i trochu drzé… vždyť všechno v zemi se dere napovrch a to silou velké vůle, silou touhy po životě, touhy po slunečním světle a teple….

I my lidé gismo toho součátstí, jen to často zapomínáme a věnujeme čas a energii nečemu jinému a tyto jarní šance promarníme… protože znovu přijdou zase až za rok…

 

Abe nová svěží energie mohla přijít do našich životů, je potřeba uvolnit jí cesty, a to na všech úrovních. například i v našich domovech. Větrat co to jde, aby čerstvý vzduch prosákl prostory bytu, uklidit doma, například do vody, kterou myjeme podlahy, kterou otíráme nábytech a plochy v bytě přidat sůl, nejlépe nerafinovanou, mořskou či himálajskou…. i do vody, kterou záéváme nyní květiny rozpustit špetku soli. Samozřejmě že pití solanky z himálajské soli nám pomáhá s očistou organizmu….

Také uvolníme energie doma tak, že přebereme šatníky, šuplíky, věci co hromadíme a to, co opravdu nepotřebujeme, nepoužíváme, vyřadíme a nemusíme to hned vyhazovat, le můžeme to dát někomu, kdo to rád použije….

Ranní studená sprcha v jarních dnech nás nejen osvěží, ale povzbudí toky energií a posílí zdraví.

Můžeme také celý byt zbavit zbytečných energií vykuřováním, nejlépe šalvějem, stačí sušené lístky šalvěje dát na nehořlavou misku a zapálit a potom sfouknout a nechat jen „kouřit“….šalvěj je velmi silná magická bylina, nejen že očistí prostor na fyzické úrovni, ale pomáhá i čistit emoční smog….

Můžeme si dávat i sluneční lázeň, cvičením čikung a energetickými cvičením se spojovat se základními živly země, Voda, Oheň, Vzduch a Éter… to vše je velmi příjemné a účinné….