Síla naší myšlenky je obrovská… jeden příklad:

Jeden můj známý, který také absovoval již několik seminářů a kurzíků osobního rozvoje, které jsem pořádala…., mi nedávno volal.

Když jsem zvedla telefon, uslyšela jsem vzrušený hlas, rychle pozdravil a začal vyprávět co se mu právě stalo.

„Tak mám skutečný důkaz toho, jak naše myšlenky vytvářejí naši realitu. Když jsi nám to  na semináři říkala a vysvětlovala, dokonce i na příkladech, tak jsem měl pořád velké pochybnosti…. ale dnes ti musím říci, že máš pravdu, dnes se mi to potvrdilo!…“

A pokračoval: “ možná si vzpomínáš, jak jsem ti říkal, že pátek 13 je podle mě průšvihový den…. a ty jsi na řekla: kyž myslíš…..

Já jsem včera vstal, a myslel si, že je pátek 13……ve skutečnosti bylo 12. a čtvrtek…. ale já jsem měl myšlenku, dnes je pátek 13… a samozřejmě, že také myšlenku, dnes je den blbec….. no nicméně jsem sedl do auta a odjel do práce. Sotva jsem otevřel dveře kanceláře, zahlédl jsem stoh dokumentů ,které jsem musel zpracovat…. a vůbec se mi do toho nechtělo…. a zase mi naskočilo, nojo, dnes je den blbec, je pátek 13….tak jsem si šel uvařit kafe, a když jsem si ho nesl, polil jsem se…. to už jsem zařval nahlas: v takový den by člověk neměl vůbec vylézat z postele….. sekretářka se udiveně podívala, ale mlčela dál nad svojí prací…. tak jsem si utřel kávu z kalhot a dal se do práce, která se mi vůbec nedařila…. na oběd jsem nešel, neměl jsem chuť. Odpoledne jsem nasedl do auta, a cestou domů mi nějaký řidič nedal přednost a nabořil mi bok auta. Naštěstí se nikomu nic nestalo, ale já byl zlostí bez sebe. Zavolali jsme policii, a když začali sepisovat protokol, policista začíná datem, kdy se nehoda stala a nahlas říká: tak datum nehody, dnes čtvrtek 12…… „vykřikl jsem: “ nene!!! dnes je pátek 13.! je přece den blbec!…. “ A policista se na mě podívá a říká, pane řidiči, tak nám ještě dejchnete….. to jste napitý, že nevíte, který je dnes den?“…. Vytřeštil jsem oči, vytáhl mobil, otevřel si kalendář a opravdu, naskočilo datum 12…. a čtvrtek….. “ to není možný! Já si celý den myslím, že je pátek 13. a že je proto den blbec!….a tak čekám potíže a problémy…..no taky se mi to děje…“

Hned potom jsem si vzpoměl na tebe, jak jsi říkala, že síla myšlenky je obrovská, že naše myšlenky tvoří naší realitu. Tak jsem si myšlenkou vytvořil a prožil opravdu den blbec, byť byl čtvrtek 12. a nikoliv pátek 13.! Budu pracovat na svých myšlenkách….. !