Dhal z červené čočky a brambor s restovanou zeleninou

Potřebujeme: červenou čočku, brambory, cibuli, čerstvý i mletý zázvor, sůl, olej, zeleninu třeba: fazolkové lusky, kapii, cuketu, mrkev,

 

Postup: čočku uvaříme ve vodě bez soli,  obvykle pojme veškerou vodu, tedy nemusíme nic slévat….brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě s troškou kmínu, potom zcedíme. Smícháme potom čočku a brambory, dochutíme solí a mletým zázvorem, můžeme přidat i trošku pepře…

Zeleninu nakrájíme a orestujeme na oleji, osolíme a ochutíme jemně nasekaným čerstvým zázvorem.

Můžeme podávat se ztraceným vajíčkem, volským okem, kouskem masam rybou, ….

 

Pokud nám nějaký dhal zbyde, můžeme z něj připravit pomazánku:

dhal rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme trošku olivového oleje, můžeme i utřený česnek, nasekanou petrželku nebo pažitku….v misce s víčkem nám vydrží v lednici několik dní……