Tvarohový dezertík s čerstvým rybízem

Potřebujeme:

Misku čerstvého rybízu, nejlépe červený a černý.., 1 tvaroh, 2 lžíce rybízové marmelády, 1 pytlíček želatiny, 250ml vody, 2 lžíce třtinového cukru, cukrářské piškoty.

 

Postup:

Piškoty poklademe na dno formy, ve vodě připravíme želatinu, podle návodu, osladíme cukrem, dochutíme troškou rybízové marmelády, kterou v ní rozmícháme a provaříme. Potom necháme želatinu vychladnout, do vychladlé vmícháme tvaroh.  Polovinou směsi potřeme piškoty ve formě, posypeme kuličkami rybízu, na to rozetřeme zbylou směs tvarohu a želatiny, posypeme opět kuličkami rybízu a necháme v lednici vychladit. Můžeme servírovat také s pusinkou šlehačky.