Martinův lilek na česneku

Potrebujes:

1 lilek
1 cibule
1 palicka cesneku
Popustene maslo
Ryzove vlocky
Rozmaryn
Chilli
Harisa himalajska
Cinska omacka s cesnekem a chilli
Kuzu

Postup:

Do hrnce nasypeme dva hrnky ryzovych vlocek, zalejeme teplou vodou asi 1cm nad vlocky pridame harisu, rozmaryn, a pomalu varime.
Na panvi rozpustime dve lzice masla, nasypeme pokrajenou cibuli na prouzky, nakrajeny cesnek a podusime. Pak pridame na kostky nakrajeny omyty lilek, v hrnecku rozpustime dve lzicky kuzu(kdo nema tak trochu skrobove moucky) a zalijeme. Pridame cinskou omacku dle chuti, mozno pridat jeste chilli papricku(kdo ma rad pikantni jako ja) a dusime za obcasneho michani jeste ctvrt hodky.
Na taliri nandame sberacku lilku, doprostred ryzovou kasi a dobrou chut